reklama

Celý obsah článku


 -Reakce na knihu návštěv (vloženo 19.12. 2014) 
Jelikož se mi tento komentář nevešel do Knihy návštěv reaguji na tuto diskuzi prostřednictvím Hlavní stránky.

Tak a je to tady opět jako každoročně na novo. Jeden zjištěný prohřešek proti pravidlům - uděleny postihy, nějaký poškozený tým - dotčení jeho hráči a opakovaná diskuze na stále stejné téma, ve kterém jsem jenom já to největší hovado. Už mě to taky nebaví na tohle neustále a dokolečka reagovat a ztrácet svůj čas kvůli pár jedincům, kteří o tom ani pořádně nic neví. Jsem z toho už vážně pěkně znechucen. A jestli si myslíte, že je mi to nějak příjemné tak se těžce pletete. Nejprve odpovím pouze všeobecně, než se pustím do větších detailů a rozeberu vaše komentáře do důsledků.

Za prve, nedělám nic jiného než to, že postupuji pouze tak, jak jsou nastavena současná pravidla soutěže. Mimochodem ty jsem nesepsal sám nýbrž se Slávkem, které jsme spolu za těch 5 let vytvářeli, schvalovali si je navzájem, upravovali a doplňovali v nejlepším možném zájmu pro všechny nikoliv pro vlastní potřebu. Stejně tak jako celou soutěž. Nezaložil jsem ji já sám nýbrž spolu se Slávkem. Navíc celá myšlenka a prvotní aktivita + činnost vznikla právě u Slávka, do které jsem spolu s ním vstoupil. O historii a vzniku ligy včetně Kódl Teamu popíšu níže - pro ty nově příchozí nebo ty co to ještě neví. Jelikož je Slávek kromě jiného také hodně časově vytížen – práce, rodina a známí + další aktivity a hokej pro něho není na prvním místě – dělám veškerou další činnost a agendu pro soutěže sám – ověřování hráčů, rezervaci ledů, zajištění rozhodčích, přípravu zápisů + editaci, vytváření hráčů, aktualizaci soupisek, přestupy, dopisy, odklady, pokladnu, nákup pohárů a cen, statistiky, trestní komisi atd je toho hodně a v neposlední řadě i psaní těchto článků na stránky ligy a zasílání informací vedoucím. Co sem tím chtěl ale říci – za všem jsem tedy podepsaný svým jménem já a proto si mě berete všichni do huby. Slávek zde vystupuje asi jako tichý společník, který na vše jen z povzdálí dohlíží, není vidět, nikdo si ho do huby nebere a má svůj klid. Kdybychom si tyto role mezi sebou vyměnili, tak tady těch pár let linčujete jeho – nebo úplně někoho jiného, kdo by tuto ligu vedl a staral se o ní. Někdo to zkrátka dělat musí a vždycky bude jenom ten nejhorší na světě, i kdyby dělal nevím co…

K ověření hráčů a celé kauze s panem Boturem a dalších účastníků jiných soutěží – zde jsem pouze postupoval podle pravidla 9.d), které říká toto:

Pokud se po ověření hráčů na ČSLH zjistí, že hráč byl registrován v některém klubu ČSLH nebo ČSTV, nebo bude zjištěna účast hráče v Okresním přeboru (v Olomouci se jedná o Olomouckou hokejovou ligu, která je za okresní přebor považována), nebo jiné soutěži na stejné nebo podobné hokejové úrovni, bude tým/hráč potrestán následovně:

Za 1. hráče = mínus 3 body z tabulky
Za 2. hráče = mínus 6 bodů z tabulky
Za 3. hráče = mínus 9 bodů z tabulky

Uvedené bodové hodnoty se sčítají.
Potrestaný tým se tak může dostat i do záporných bodových hodnot, přičemž platí převod do dalších sezón ŠHL. Za 3 takto zjištěné hráče, hrozí týmu vyloučení ze soutěže.

Hráči bude změněn statut s N na R (registrovaný) a bude okamžitě vyřazen ze soupisky daného týmu.
Hráč nebude moci nikdy nastoupit v ŠHL, jelikož to pravidla neumožňují.

Toto pravidlo je velice důležité pro zachování existence amatérské hokejové soutěže neregistrovaných hráčů. Z tohoto důvodu jsou kladeny takto vysoké tresty a postihy. Proto žádáme všechny vedoucí týmů, aby si své hráče důkladně a řádně prověřili ještě před tím, než je uvedou nebo doplní na své soupisky. Každý hráč ví, zda někdy hrál v registrované soutěži jako žáček, nebo třeba v Okresním přeboru jako dospělý. Tímto chceme zamezit vypočítavým pokusům o to, dostat do soutěže hráče, kteří tam nemají co dělat.

Nad tímto pravidlem jsme se Slávkem strávili hodně času, protože patří skoro k těm nejdůležitějším stejně tak pro koho je soutěž určena. Když si ho teď takto pročítám už tam vidím s odstupem času drobné nepřesnosti hned v úvodní větě a zřejmě by to pravidlo mělo znít asi takto:

Pokud se po ověření hráčů na ČSLH zjistí, že hráč byl nebo je registrován v jakémkoliv klubu vedeném pod hlavičkou ČSLH nebo ČSTV…….a tak dále – sami vidíte je to jenom slovíčkaření, které přesně vystihne a definuje původní záměr tak, jak bylo vlastně myšleno.

Ohledně okresu a jemu podobným soutěžím – autorem tohoto pravidla je zřejmě právě Slávek – přesně si už nevzpomínám a já mu to pouze schválil. Ať tak nebo tak je to stejně jedno. Jednou je to v pravidlech takto popsáno tak se podle toho postupuje a jede. Kdyby to v pravidlech nebylo uvedeno vůbec by mě to nezajímalo a žádné další soutěže by se neprověřovaly a nesrovnávaly.

A teď konkrétně pro Adama Pustějovského neboli Pusťu jestli tě můžu vůbec takto oslovovat. Vůbec mě neznáš tak nevím proč mě tímto způsobem hned soudíš a ještě ke všemu urážíš??? Taky bych mohl začít slovy, že je mi z tebe dost na blití, do soutěže vlezeš jako cizák a ještě k tomu na výjimku a aby ti to nebylo málo roztahuješ se už i do AHL. Jsi tady 14 dní i s cestou a už to tady chceš celé řídit. Vrať se zpátky do Ostravy a hrej si tam tu vaši slavnou teplákovou ligu a neser se tady do nás. Hodně příjemné oslovení, které je ovšem pod moji úroveň proto to ber jenom s nadsázkou. Rozhodně nemám nic proti hráčům, kteří k nám přijdou z jiných okresů a soutěží, když vyhovují stávajícím pravidlům. Je to zase nějaká změna a příjemné zpestření.

Takže k věci - ohledně vyloučení a vyřazení jmenovaného hráče z vaší soupisky a bodového postihu vašeho týmu je mi vážně líto a není to moje vina, že to takto dopadlo. Já jsem postupoval pouze podle pravidel ŠHL jak jsem uvedl výše. Když byl váš tým v zoufalé situaci, kdy se potýkal s nedostatkem hráčů a žádal o mimořádné doplnění hráčů na soupisku mimo termín a pravidla – bylo vám za určitých podmínek jako jediným vyhověno. Ty jsi byl zrovna jedním z nich.

Když si přečteš dané pravidlo 9.d) až do konce, kde žádáme všechny vedoucí, aby si své hráče důkladně prověřili, než si je zařadí do týmu, aby se těmto případným problémům předem vyhnuli – vašemu vedoucímu jsem po tomto zjištění hned volal a s tímto výsledkem ho seznámil tvrdil mi toto – daného hráče jsem se zeptal, tvrdil mi, že závodně hokej nikdy nehrával a žádnou registraci na svaze nemá. Proč mu tedy tuto skutečnost předem nesdělil, že má na ČSLH aktivní registraci pouze z těchto důvodů, které zde uvádíš??? Následně mi mohl zavolat a celou situaci jsme spolu mohli probrat. Vše bych mu vysvětlil a doporučil si takovéhoto hráče na soupisku nezapsat, jelikož nevyhovuje stávajícím a současným pravidlům soutěže. Váš tým by se vyhnul danému postihu já tomuto článku a vše by bylo pro všechny strany v naprostém pořádku.

Opakuji pojem stávající a současná – jelikož pravidla se mohou kdykoliv upravit a změnit. Co platilo do dneška nemusí platit příští ročník. Všechno se vyvíjí včetně ŠHL. V tomto případě nešlo postupovat jinak ani udělit žádnou výjimku. Když se podívám zpětně tak v letošním ročníku byl stejným způsobem potrestán hráč Schwarzbachu, kterému byla zjištěna někdy před 15 lety aktivní činnost v okresu. Dneska padesátník, který si chce jenom zahrát a výkonnostně je taky někde jinde. V loňském ročníku to byly tři hráči a u jednoho obdobný problém jako u vás. V každé sezóně se minimálně jeden takovýto případ stal včetně Kódl Teamu, kdy jsem si musel vzít body sám sobě. Info bylo psáno ještě na starých stránkách, které dnes už nefungují. Jinak vše ostatní – 2 roky zpětně najdeš na úvodní stránce. Co jsem tím chtěl ale říci – jednou je to takto nastavené a potrestáno bylo několik týmů i samotných hráčů a za daných podmínek nelze nijak měnit a už vůbec ne v rozběhnutém ročníku.

Když půjdeme do důsledků – potom nemusíme hrát s žádnými pravidly a ani nic ověřovat. Vše se bude řešit individuálně a aktuálně až nastane nějaký problém. Jak dlouho to ovšem bude takto fungovat a jak dlouho to takto vydrží si netroufám tipovat. Po zkušenostech zřejmě moc dlouho ne. Pokud by se měl každý takovýto zjištěný jedinec individuálně posuzovat – jakým způsobem by to celé fungovalo? S dobrou pohádkou a historkou o tom, že on nikdy hokej nehrál a k registraci přišel jako slepý k houslím úplně nevinně může přijít každý. Kde ale bude ta hranice, jestli ano nebo ne? Každý bude tvrdit něco jiného. Už tak je hodně těžké a složité něco někomu zpětně dokazovat (registraci) zvláště u starších ročníků. Navíc když víš, jak to chodí a jak vyprat bývalé hokejisty přes svaz a udělat z nich po čase enka (neregistrované) – zeptej se pár borců (vedoucích) v OAHL – ty ti jistě poradí. Jestli chápeš kam s tím mířím.

Dále pak já opravdu nemohu čuchat kde, kdo nebo co hrával za jaký tým a co má v názvu. Momentálně jsou jenom dvě možnosti buď má někdo na svaze nějaký záznam a tudíž je pro ŠHL nezpůsobilý, anebo tam má statut neregistrovaný a může hrávat. Tak v tom nehledej žádnou křivdu. Tak to zkrátka momentálně je. O nějakých výjimkách, individuálního posuzování, případných úpravách v pravidlech a dalších změnách je možno se pobavit s vedoucími jednotlivých týmů na závěrečném setkání, kde můžou za vás tyto návrhy přednést. Ovšem těmto krokům je potřeba obzvláště věnovat zvýšenou pozornost jelikož je to opravdu choulostivé téma a každé špatné rozhodnutí může vést k fatálním následkům v podobně značného zvýšení úrovně a příchodu ještě lepších a kvalitnějších hráčů ve větším počtu. Nevím, co byste na to vy odborní kritici říkali pak – že to Dohnal zase celé opět pěkně zkurvil a posral. Co taky jiného že…

Ohledně vašich soutěží na tom Ostravsku – když jsem je v rychlosti některé procházel a pročítal si jejich pravidla ať už kvůli tomu, že mi je ty naše v podstatě nařizují tak i pro svoji zvědavost a inspiraci jak to chodí a funguje i v jiných ligách jsem nic závažného prozatím nenašel. Tudíž to asi předběžně vypadá, že bude vše v pořádku a bez nějakých větších problémů. Tudíž nemusíš mít asi vážnější obavy, že by za toto padali další tresty a že by jste si v ŠHL už nezahráli. Mimochodem to mohlo být už definitivně vyřešené, kdybych tady zase nemusel celý večer sepisovat tyto zprávy.

A teď konkrétně pro pana Navrátila – je mi z tebe na blití. Kde bereš tu drzost mě tady osočovat a za něco napadat??? Soutěži se uleví až tady ty a tobě podobní kecálci přestanou prudit a psát o úplných blbostech. Důvod proč jsem psal o srovnání úrovně z jiných soutěží je popsán výše. Ohledně OAHL – nesrovnávám tuto soutěž s úrovní ŠHL. Pouze jsem napsal, že se jedná také o amatérskou ligu, jelikož mají pravidla pro bývalé hokejisty (DR nebo SR) hráče jistým způsobem omezena. Tzn. že jí nemůže hrát úplně každý tak jako třeba v okrese nebo jiných ligách, kde to nijak neřeší a nerozlišují – je jim úplně jedno kdo to hraje a kdo je hokejista nebo ne. To je základní rozlišení jesti se jedná o skutečnou amatérskou ligu pro hobíky bez předešlé registrace a nebo pod pojmem amatérská jenom vystupuje. V některých ligách považují za amatéra každého hráče, který již ukončil aktivní činnost bez ohledu na to do kolika let a jakou soutěž hrál. Co liga to jiná pravidla. Že je OAHL vzhledem k jejich pravidlům o 3 třídy víš než ŠHL je snad úplně každému jasné když tam může hrát 5 DR hráčů na tým + neomezený počet veteránů nad 45 let kdežto v ŠHL žádný včetně okresářů a veteránů.

Ohledně Kódl Teamu – aktivně, současně a pravidelně hraje pouze 6 hráčů z Kódl Teamu OAHL, 12 hráčů ze soupisky včetně brankářů OAHL nikdy nehrálo . Zbytek historicky ještě v dobách RRL a nebo za Kódl Team neodehráli ještě žádný zápas a figurují na soupisce pouze jako případní náhradníci. Když se podívám na soupisky jiných týmů jsou ty počty v některých případech obdobné nebo dokonce i vyšší. Jelikož však kvalita daných hráčů dle postavení v tabulce ŠHL zřejmě není asi taková jako v Kódl Teamu tak to nikdo nevnímá ani nevidí. Kdyby tomu bylo jinak a vyhrával nějaký jiný celek budete plivat zase po nich. Tak to zkrátka chodí asi všude a ve všem a tady to není výjimkou.

Vznik Kódl Teamu – původně ani žádný takovýto tým být neměl. Před mnoha lety přišel Slávek s myšlenkou založit si novou vlastní soutěž, kde bychom si zahráli. Jelikož – kdo to neví jsem bývalý Šnek co se Slávkem začínal už na rybníku – později večerní pronájmy pak první amatérská soutěž v 18 letech v tehdejší RRL, kde jsme dostávali každoročně pěkné laty a pravidelně končili na samotném chvostu tabulky. Spousta našich původních hráčů z vesnice pravidelně každoročně končila, protože na to výkonnostně neměli a nehráli nikde. Z původního složení zůstalo jenom pár jedinců. To už nebyli Šneci jako takový a tak vznikla před 5 lety ŠHL. Původně do ní měli v prvním ročníku nastoupit 4 týmy. Já + brácha jsme měli jakožto Újezďáci hrát opět se Slávkem právě za Šneky. Jedním ze zakládajících týmů byli dnešní Beery Penguins tenkrát ještě pod názvem Ludva Team. Další mužstvo měli tvořit stará garda z Újezdu a jeden tým z Uničova. Oba tyto týmy zhruba týden před zahájením soutěže svoje působení odhlásili a úplně zrušili. Zbyly jsme dva. To nemělo cenu ani žádnou ligu začínat. Proto jsem přišel s návrhem, že založím vlastní tým, abychom byly alespoň ve třech a ligu nějakým způsobem rozjeli. Měl jsem na to zhruba jeden týden. Hodně dlouhá doba na to dát dohromady mužstvo. Oslovil jsem a obvolal pár hráčů z jiných soutěží a týmů, se kterýma a kde jsem v té době zrovna hrával a na koho jsem měl kontakty. Ani nebyl čas na to vymyslet si nějaký opravdový název. O dresech ani nemluvím. Dva roky jsme hráli v půjčených modrých všeho druhu. Takhle vznikl Kódl Team. Základní kostra cca 7 hráčů v něm působí dodnes. Ostatní přestoupili do jiných mužstev v ŠHL, jiní byly postupem času doplněni nebo skončili úplně. A kde jste byly vy ostatní kecálci a chytrolíni. Každý se nám jenom posmíval a klepal si na čelo co jsme to za pitomce – ať už za název soutěže i za to, že hrajeme ve 3 pořád dokola proti sobě…

Jak může vůbec někdo vypustit takovou kravinu, že amatérští hráči z OAHL nemají v ŠHL co dělat??? Jednou jsou neregistrovaní a závodně to nehráli, proč by nemohli hrát jinou amatérskou soutěž neregistrovaných hráčů?? Pro svoji vyšší hobby hokejovou úroveň způsobenou delší činností a vyhraností z jiné amatérské soutěže?? Když se na to podívám z druhé stránky, co jsi tady napsal – pak by v ŠHL muselo rázem skončit minimálně 70 hráčů, kteří kdy v minulosti hráli nebo ještě stále hrají OAHL. Některé týmy by to možná i existenčně zlikvidovalo. Na druhou stranu pokud by to bylo takto napsáno v pravidlech, že se soutěže mohou účastnit pouze hráči, kteří v minulosti nehráli žádnou jinou smíšenou amatérskou ligu s bývalými hokejisty – proč ne. Akorát by mě pak zajímalo kolik mužstev a hráčů by v takové soutěži působilo – pokud by vůbec nějaká za těchto podmínek vznikla. Nicméně soutěž bude vždycky taková, jaká budou její pravidla a jak se o ně bude vedení starat. O ničem jiném to není.

Kauze Kopáčik – ano samozřejmě, že jsem měl o jeho služby ve svém týmu zájem – tím se netajím a není na tom nic špatného. Jako neregistrovaný amatér je to extra třída a absolutní top špička co vůbec může být v amatérských poměrech. Ale stejně tak jako to dělám s každým novým hráčem – napřed si jej důkladně prověřím, vyslechnu a ověřím, než si ho vůbec doplním na soupisku, abych se vyhnul případným postihům, které mě mimochodem také jednou už postihly. Od té doby jsem ještě obezřetnější. Petr mě s touto skutečností obeznámil – že působil v okresní soutěži – byť jenom krátce, ale to pravidla nijak nerozlišují – dobu trvání / počet zápasů atd a tím to bylo pro mě uzavřené. To, že o něho usilovala o rok později Mohelnice dopadlo úplně stejně jako v mém případě. Současným pravidlům tento hráč zkrátka nevyhovuje asi jako desítky dalších hráčů, kteří by chtěli v této soutěži hrát.

A přesně jak to píšeš nikdo z vedoucích by nic nezjišťoval a v soutěži by hrálo daleko víc bývalých hokejistů, okresářů a podobně. Proto je tady nějaké vedení, které to ověřuje a snaží se to alespoň nějakým způsobem v rámci možností hlídat.
Co se týče rozpisů a přidělování termínů – co si budeme vykládat. To je šťastné kouzlo losu, že mi to vždycky tak nějak vyjde a mohu si zahrát všechny soutěže – mám na to zkrátka štěstí a kliku. No kdyby to dělal někdo jiný a byl pro tento sport také tak zapálený asi by měl také jenom čirou náhodou šťastné losy.

A kde je psáno, že si nemůžete založit svoji vlastní soutěž?? To že nejsou volné ledy přece není vůbec žádnou překážkou. Provozovatel ZS pouze nabízí a prodává službu, kterou si může kdokoliv objednat a koupit. Jemu je to úplně jedno kdo na tom ledě bude bruslit. Jeho jediným zájmem je mít vyprodáno maximální počet termínů. A jestli bude v rozpise napsán Dohnal nebo Navrátil případně někdo úplně jiný je mu absolutně šumák. Takže pánové stačí jenom chtít. Zapojit trochu snahy a aktivity a všechno může být třeba už od další sezóny úplně jinak. Navíc volné ledy jsou – stačí si zajet do nedalekého Šternberka, který zeje takřka prázdnotou. Tam máš tolik volných termínů a i v dobrých časech, že si můžeš skoro vybírat.

Pokud to ještě nevíš, dělám vedoucího i ve druhé Uničovské soutěži s názvem AHL. A rozlosování dělám podle tohoto klíče – na prvním místě ŠHL – lepší časy na druhém místě AHL – co zbyde i pozdě večerní časy. Klidně můžu toto pořadí od nového roku otočit. Hráči AHL budou spokojení, že hrají dříve a vy pak teprve začnete brečet nad termíny v 11 večer.

A vůbec ty nemáš ani šajnu o tom jak to funguje. Kolik mi chodí týdně žádostí, aby mohl ten či onen tým hrát tehdy, aby jim to vyhovovalo atd. A ani nemá smysl ti to vůbec popisovat. To by sis musel na chvíli vyzkoušet, abys to zjistil. Pak by jsi asi tak blbě nekecal.

Snad jsem to všechno rozepsal dost jasně. Plno věcí co jsem chtěl ještě říci mi uteklo, ale už se v tom dále babrat nebudu. Rozumně chápající lidé si z toho své odnesou ti méně inteligentní zde budou kňučet zřejmě pořád. Tahle sekce by se měla asi vážně přejmenovat z Knihy návštěv na Knihu nářků.

Sepsal

Karel Dohnal

Kniha návštěv

Dnes vloženy: 0 článků

Aktuální výsledky

Zobraz informace k utkáníSršni-Šneci4:2
Zobraz informace k utkáníBéci-Stars3:6
Zobraz informace k utkáníBeery-Schwarzbach7:3
Zobraz informace k utkáníDemons-Kódl2:1
Zobraz informace k utkáníŠneci-Sifoni2:9
Zobraz informace k utkáníStars-Sršni2:2

Nejbližší zápasy

Anketa

Aktuální pořadí

Mužstvo  Zap  B 
1 Kódl Team 22 53
2 HC Béci Prostějov 22 49
3 HC Demons 22 44
4 HC Stars Prostějov 22 36
5 HC Sifoni Mohelnice 22 34
6 Beery Penguins 22 33
7 HC Sršni 22 29
8 HC Schwarzbach 22 26
9 HC Draci Libina 22 16
10 HC Šneci Újezd 22 1

TOP 5 nej

Jméno Tým  Z  G+A  B 
DohnalKOT2268+56124
NovotnýKOT2224+6589
KopáčikKOT2131+5384
TichýPEN2137+1956
DohnalKOT2119+2645
ŠHL na facebooku
reklama2