reklama

Celý obsah článku


 -Zahájení 14. ročníku ŠHL (vloženo 04.09. 2023) 
V pátek 8.9.2023 bude oficiálně zahájen již 14. ročník ŠHL prvními zápasy.

Veškeré podklady pro novou sezónu jsou již nachystány a připraveny. V profilech mužstev jsou aktualizované soupisky jednotlivých týmů. Všem vedoucím byly zaslány podrobné a detailní informace ohledně soutěže.

Do 14. ročníku ŠHL se přihlásilo 10 stávajících týmů z předešlé sezony. Hrát se bude opět dvoukolovým herním systémem každý s každým tj. 18 zápasů na tým. V případě, že po odehrání základní části vznikne dostatečný časový prostor než ukončí provoz zimní stadion v Uničově je možné soutěž následně ještě prodloužit. O jaký zkrácený formát by se přesně jednalo bude představen a podrobně popsán všem vedoucím jednotlivých týmů.

Do soutěže bylo zapsáno (přihlášeno) celkem 245 hráčů a brankářů.

Během soutěžní přestávky nebyl hlášen žádný přestup.

Změny v pravidlech:

V tomto ročníku došlo k velké řadě změn oproti minulým sezonám. Zásadní vliv na tom měla aféra s Rájcem. Zpřísněné podmínky kromě jiného se týkají převážně doplňování nových hráčů na soupisky. Přibylo více kontrolních prvků a trestů, aby se těmto případným pokusům o podvody co nejvíce zabránilo. Na závěrečné schůzi byly všechny tyto změny řádně představeny a podrobně vysvětleny. Zde je ve stručnosti výčet těch nejzásadnějších.

1. Změny ve vedení soutěže – Šín Jaroslav – odstupuje na vlastní žádost z funkce. Nově bude působit pouze jako konzultant pro mimořádné případy.

2. HC Šneci Újezd – změna vedoucího týmu. Tomáš Okleštěk.

3. Navýšení sazby rozhodčích – viz pravidla ligy.

4. Cena za pronájem ledové plochy – zůstává stejná jako v minulém ročníku.

5. Soupisky – maximálně 30 hráčů / minimálně jeden brankář na soupisce.

6. Minimální počet hráčů na soupisce 10 + 1.

7. Minimální počet hráčů k zahájení utkání je stanoven na 6 hráčů v poli + 1 brankář.

8. Doplnění hráčů na soupisky – je možno doplňovat kdykoliv průběžně během soutěžního ročníku až do konce uzávěrky tj. do 31.1.2024. Nově doplnění hráči budou moci do utkání nastoupit až po jejich ověření a následném schválení vedením soutěže. Každý nově doplněný hráč musí být řádně nahlášený na příslušném formuláři + musí doložit výpis ověření registrace z ČSLH + hokejový životopis. Individuální přístup. V soutěži nebude umožněn start např. agresorům nebo osobám se špatnou pověstí / zápornými vlastnosti, referencemi a podobně. Dále pak hráčům s nejasnou hokejovou minulostí – týká se i stávajících hráčů.

9. Kontrola hráčů – mohou provádět i osoby s písemným potvrzením a zplnomocněním vedení soutěže = stejná pravomoc. V případě odmítnutí = následky dle platných pravidel. Ideální stav = vzájemná kontrola hráčů bezprostředně po odehraném zápase.

10. Pro koho je soutěž určena – pouze a jen pro amatérské hráče, kteří nebyli a nejsou registrováni na svaze. Jinými slovy nemají žádná záznam v rejstříku ani profesionální hokejovou minulost.

11. Vedoucí týmu – vedení soutěže si vyhrazuje právo kdykoliv odvolat tuto osobu z dané funkce v případě špatné vzájemné spolupráce, pro neplnění stanovených povinností nebo jiných závažných důvodů a okolností, které jsou s touto funkcí přímo spojené.

12. Druhé asistence – po 11 letech se budou opět editovat dle zápisu z utkání.

13. Herní systém – dvoukolový každý s každým.

14. Odklady utkání – pouze v mimořádných případech, poplatky dle stávajícího sazebníku z předešlého ročníku.

15. Přestupy hráčů – kdykoliv, dodržení maximálního počtu zápasů na tým + podmínky hlášení (přestupní lístek). Termín uzávěrky stejný jako pro doplnění nových hráčů tj. do 31.1.2024.

16. Písemná forma komunikace výhradně a jen prostřednictvím elektronické pošty (Email). Za každý tým bude komunikovat pouze jedna osoba, která je k tomu oprávněná a kompetentní. Tedy vedoucí týmu.

17. Promlčecí lhůta – 10 dní po skončení sezony.

18. Informace ze Zimního stadionu – byl vydán zákaz vylévání jakýchkoliv tekutin na ledovou plochu včetně čisté vody. Dále pak provozovatel ZS prosí a žádá o dodržování pořádku a čistoty v prostorách, kde se pohybují hráči. Šatny, sprchy, střídačky, chodby, atd. Zhasínání světel po odchodu z kabiny.

19. Posun značení modrých čar – v závislosti na rozměrech kluziště. Přesný popis viz směrnice ČSLH.

20. Změna pravidel ČSLH – tresty – došlo k úplnému zrušení udělování TH trestů. Nově jenom OK nebo OK s hvězdičkou = podrobný popis v poznámkách zápisu o utkání. Vzájemné tresty budou vykráceny / hra v plném počtu. Pro soutěž ŠHL se budou i nadále evidovat ve stávajícím formátu TH + OK trestů jako tomu bylo doposud. Jsou takto nastaveny a naprogramovány webové stránky pro editaci utkání. Velký zásah a rozsah případných změn – nepřehlednost a orientace v následných případných stopkách + celkové historie.
Sazebník trestů pro potřeby ŠHL zůstává stejný:

1 x TH2 = stop na tři utkání / závažné zranění pět utkání a více dle následků
2 x TH2 = stop na pět utkání / závažné zranění deset utkání a více dle následků
3 x TH2 = stop do konce probíhající sezony / závažné zranění 3 sezony
4 x TH2 = doživotní vyloučení ze soutěže ŠHL

Každý vyšší trest se bude projednávat a posuzovat individuálně. V mimořádných případech mohou být uděleny i vyšší tresty oproti stanovenému sazebníku.


Vedení soutěže si vyhrazuje právo kdykoliv měnit, upravovat, rozšiřovat a doplňovat danou podobu stávajících pravidel v celém průběhu soutěžního ročníku i po jeho skončení dle vlastního uvážení a rozhodnutí, která povedou ke zlepšení chodu a organizaci celé soutěže. Dále pak vydávat dodatečná rozhodnutí v problematice, která nejsou v jednotlivých bodech pravidel vůbec uvedena nebo blíže specifikována.

Za vedení soutěže sepsal:

Karel Dohnal

Kniha návštěv

Dnes vloženy: 0 článků

Aktuální výsledky

Zobraz informace k utkáníSršni-Šneci4:2
Zobraz informace k utkáníBéci-Stars3:6
Zobraz informace k utkáníBeery-Schwarzbach7:3
Zobraz informace k utkáníDemons-Kódl2:1
Zobraz informace k utkáníŠneci-Sifoni2:9
Zobraz informace k utkáníStars-Sršni2:2

Nejbližší zápasy

Anketa

Aktuální pořadí

Mužstvo  Zap  B 
1 Kódl Team 22 53
2 HC Béci Prostějov 22 49
3 HC Demons 22 44
4 HC Stars Prostějov 22 36
5 HC Sifoni Mohelnice 22 34
6 Beery Penguins 22 33
7 HC Sršni 22 29
8 HC Schwarzbach 22 26
9 HC Draci Libina 22 16
10 HC Šneci Újezd 22 1

TOP 5 nej

Jméno Tým  Z  G+A  B 
DohnalKOT2268+56124
NovotnýKOT2224+6589
KopáčikKOT2131+5384
TichýPEN2137+1956
DohnalKOT2119+2645
ŠHL na facebooku
reklama2