reklama

Celý obsah článku


 -Zahájení 15. ročníku ŠHL (vloženo 02.09. 2024) 
V pátek 13.9.2024 bude oficiálně zahájen již 15. ročník ŠHL prvními zápasy.

Veškeré podklady pro novou sezónu jsou již nachystány a připraveny. V profilech mužstev jsou aktualizované soupisky jednotlivých týmů. Všem vedoucím byly zaslány podrobné a detailní informace ohledně zahájení nového soutěžního ročníku.

Do 15. ročníku ŠHL se přihlásilo 9 stávajících týmů z předešlé sezony. Mužstvo HC Stars Prostějov ukončilo po 6 letech působení svoji činnost v soutěži. Hrát se bude dvoukolových herním systémem každý s každým tj. 16 zápasů na tým v základní části + nástavbová část = třetí kolo. Formát a model bude zveřejněn až následně podle vývoje situace ohledně plynulosti odehrávání zápasů + počtu zbývajících týdnů do konce provozu ZS v Uničově.

Do soutěže bylo zapsáno (přihlášeno) celkem 222 hráčů + brankářů.

Během soutěžní přestávky byly ohlášeny tyto přestupy:

Burda Vítězslav – z HC Stars Prostějov do HC Béci Prostějov
Dostál Zbyněk – z HC Stars Prostějov do Beery Penguins
Havránek Tomáš – z HC Stars Prostějov do Kódl Team
Juna Martin – z HC Stars Prostějov do HC Sršni
Krejčí Martin – z HC Schwarzbach do HC Šneci Újezd
Krejčí Petr – z HC Schwarzbach do HC Šneci Újezd

Změna vedoucího týmu u HC Draci Libina. Nově tuto funkci bude zastávat Běhálek Michal.

Změny v pravidlech:

V tomto ročníku došlo pouze k minimálním změnám. Zásadní problematika byla stanovena a zahrnuta do pravidel už v předešlé sezoně. Na závěrečné schůzi byly všechny tyto změny řádně představeny a podrobně vysvětleny. Zde je ve stručnosti výčet těch nejdůležitějších.

1. Cena za pronájem ledové plochy – zůstává stejná jako v minulém ročníku.
2. Sazba za rozhodčí – zůstává neměnná z předešlé sezony.
3. Soupisky – maximálně 30 hráčů / minimálně jeden brankář na soupisce.
4. Minimální počet hráčů na soupisce 10 + 1.
5. Minimální počet hráčů k zahájení utkání je stanoven na 5 hráčů v poli + 1 brankář.

6. Doplnění hráčů na soupisky – je možno doplňovat kdykoliv průběžně během soutěžního ročníku až do konce uzávěrky tj. do 31.1.2025. Nově doplnění hráči budou moci do utkání nastoupit až po jejich ověření a následném schválení vedením soutěže. Každý nově doplněný hráč musí být řádně nahlášený na příslušném formuláři + musí doložit výpis ověření registrace z ČSLH + hokejový životopis. Individuální přístup. V soutěži nebude umožněn start např. agresorům nebo osobám se špatnou pověstí / zápornými vlastnosti, referencemi a podobně. Dále pak hráčům s nejasnou hokejovou minulostí – týká se i stávajících hráčů.

7. Kontrola hráčů – mohou provádět i osoby s písemným potvrzením a zplnomocněním vedení soutěže = stejná pravomoc. V případě odmítnutí = následky dle platných pravidel. Ideální stav = vzájemná kontrola hráčů bezprostředně po odehraném zápase.

8. Pro koho je soutěž určena – pouze a jen pro amatérské hráče, kteří nebyli a nejsou registrováni na svaze. Jinými slovy nemají žádná záznam v rejstříku ani hokejovou minulost.

9. Vedoucí týmu – vedení soutěže si vyhrazuje právo kdykoliv odvolat tuto osobu z dané funkce v případě špatné vzájemné spolupráce, pro neplnění stanovených povinností nebo jiných závažných důvodů a okolností, které jsou s touto funkcí přímo spojené.

10. Druhé asistence –budou se editovat i nadále.

11. Herní systém – dvoukolový každý s každým – základní část + třetí kolo nástavby.

12. Odklady utkání – pouze v mimořádných případech. Každý tým má možnost odložit maximálně dvě utkání během základní části soutěžního ročníku. Poplatky za případné odklady dle stávajícího sazebníku z předešlého ročníku.
13. Hlášenky – nejsou prozatím omezeny žádným limitem. Pokud by byl jejich počet příliš vysoký a často se opakující nebo by bylo zjištěno a prokázáno jejich zneužívaní došlo by ke korekci. Zde jenom připomínám na možná rizika s tím spojená. V případě, že se vlivem těchto hlášenek nebo odkladů nestihnou odehrát všechny zápasy budou kontumovány ve prospěch soupeře se všemi náležitostmi s tím spojenými. Finanční postihy a sankce + bodové odečty dle platných pravidel.

14. Přestupy hráčů – kdykoliv, dodržení maximálního počtu zápasů na tým + podmínky hlášení (přestupní lístek). Termín uzávěrky stejný jako pro doplnění nových hráčů tj. do 31.1.2025.

15. Písemná forma komunikace výhradně a jen prostřednictvím elektronické pošty (Email). Za každý tým bude komunikovat pouze jedna osoba, která je k tomu oprávněná a kompetentní. Tedy vedoucí týmu.

16. Promlčecí lhůta – 10 dní po skončení sezony.

17. Informace ze Zimního stadionu – byl vydán zákaz vylévání jakýchkoliv tekutin na ledovou plochu včetně čisté vody. Dále pak provozovatel ZS prosí a žádá o dodržování pořádku a čistoty v prostorách, kde se pohybují hráči. Šatny, sprchy, střídačky, chodby, atd. Zhasínání světel po odchodu z kabiny.

18. Změna pravidel ČSLH – Chránič proti říznutí do krku - všichni hráči všech kategorií musí nosit chránič proti říznutí do krku, který je určený pro tento specifický účel a je vyroben tak, aby kryl co největší část krku. Chránič proti říznutí do krku musí být používán správným způsobem a nesmí být v žádném případě nijak upravován nebo nahrazován. Za porušení tohoto pravidla, které následuje po varování hlavním rozhodčím, se uloží menší trest.

Hráčům porušujícím toto pravidlo není dovoleno účastnit se utkání do té doby, dokud není nedovolená výstroj opravena nebo odstraněna. Pokud hráč odmítne tento pokyn splnit, uloží se mu menší trest za „zdržování hry”, a pokud se vrátí na led bez toho, aby na své výstroji provedl příslušné změny, uloží se mu osobní trest. Pokud se tak stane znovu, uloží se hráči osobní trest do konce utkání.


Sazebník trestů pro potřeby ŠHL zůstává stejný:

1 x TH2 = stop na tři utkání / závažné zranění pět utkání a více dle následků
2 x TH2 = stop na pět utkání / závažné zranění deset utkání a více dle následků
3 x TH2 = stop do konce probíhající sezony / závažné zranění 3 sezony
4 x TH2 = doživotní vyloučení ze soutěže ŠHL

Každý vyšší trest se bude projednávat a posuzovat individuálně. V mimořádných případech mohou být uděleny i vyšší tresty oproti stanovenému sazebníku.


Vedení soutěže si vyhrazuje právo kdykoliv měnit, upravovat, rozšiřovat a doplňovat danou podobu stávajících pravidel v celém průběhu soutěžního ročníku i po jeho skončení dle vlastního uvážení a rozhodnutí, která povedou ke zlepšení chodu a organizaci celé soutěže. Dále pak vydávat dodatečná rozhodnutí v problematice, která nejsou v jednotlivých bodech pravidel vůbec uvedena nebo blíže specifikována.

Za vedení soutěže sepsal:

Karel Dohnal

Kniha návštěv

Dnes vloženy: 0 článků

Aktuální výsledky

Zobraz informace k utkáníSršni-Šneci3:2
Zobraz komentář k utkání1Béci-Draci1:4
Zobraz informace k utkáníSifoni-Beery2:4
Zobraz informace k utkáníKódl-Schwarzbach7:3
Zobraz informace k utkáníSifoni-Šneci3:0
Zobraz komentář k utkání1Schwarzbach-Draci3:1

Nejbližší zápasy

Pá 18.10. od 18:453|Uničov
Kódl vs Sifoni
Pá 18.10. od 20:153|Uničov
Draci vs Šneci
So 19.10. od 19:003|Uničov
Beery vs Demons
So 19.10. od 20:303|Uničov
Béci vs Sršni

Anketa

Aktuální pořadí

Mužstvo  Zap  B 
1 Kódl Team 5 15
2 HC Schwarzbach 5 10
3 Beery Penguins 4 7
4 HC Béci Prostějov 5 7
5 HC Demons 4 6
6 HC Sifoni Mohelnice 4 6
7 HC Sršni 4 4
8 HC Draci Libina 5 3
9 HC Šneci Újezd 4 0

TOP 5 nej

Jméno Tým  Z  G+A  B 
DohnalKOT517+1229
KopáčikKOT511+819
DohnalKOT56+814
NovotnýKOT54+1014
ZapletalKOT51+1011
ŠHL na facebooku
reklama2